Titular notícies

Prohabitatge continua prestant els serveis essencials durant el confinament

Dijous 19 Març 2020

Les entitats socials continuem prestant els serveis essencials en plena situació d’estat d’alerta pel COVID19.

La situació d’excepcionalitat que estem vivint a Catalunya actualment, ha provocat que es declari l’estat d’alarma pel Govern d’Espanya.  Això significa que es restringeixi el moviment de persones als carrers fins i tot per qüestions laborals segons la tipologia d’aquests. En canvi, les entitats socials que realitzem serveis essencials estem al peu del canó realitzant els serveix que requereixen les persones a les que atenem, com és el cas de Prohabitatge on continuem realitzant el suport primordial a les famílies pel seu dia a dia.

L’entitat continua realitzant les tasques de suport i acompanyament amb les nostres usuàries per tal de mitigar els efectes que pugui causar aquesta crisis sanitària i la possibilitat que repercuteixi en una crisi econòmica. La paralització de molts serveis públics, els tràmits de prestacions i  la aturada de l’activitat laboral provoca que es restringeixi  l’entrada de recursos econòmics a les nostre famílies, les quals també tenen problemes per accedir a recursos alimentaris,  de moment encara no tenen la cobertura de la beca menjador.

Aquesta situació acaba reflectint també les desigualtats estructurals que existeixen per raó de gènere, les càrregues de cura a casa, impedeixen que les dones puguin sortir a fer gestions necessaris per tràmits d’ajuts, fer la compra quotidiana, o possibles urgències mediques que estan tenint.

L’objectiu principal de la nostra feina ara mateix es poder garantir les necessitats bàsiques de les dones i els seus fills i filles, i intentar garantir els drets bàsics i prevenir qualsevol situació que pugui esdevenir en una situació de pobresa de la qual estaven intentant sortir.

Últimes Notícies
Totes les seccions | Seccions | Tots els articles | Tots els idiomes | Feed RSS de notícies