Titular notícies

La violència masclista no s’atura davant del COVID-19

Dilluns 20 Abril 2020

130 entitats, entre elles Prohabitatge, es sumen per reivindicar mesures concretes per continuar treballant per l’equitat de gènere i oferir els serveis d’atenció a les dones en situació de violència.

Davant la crisi sanitària del coronavirus, les entitats feministes que proveïm serveis per avançar cap a l’equitat de gènere i lluitar contra la violència masclista, adreçats a les dones, a la ciutadania i per a les administracions públiques entitats que formem part del tercer sector i de l’Economia Social i Solidària (ESS), sempre oblidades hem demostrat una capacitat important de reacció i d’adaptació per tal de continuar oferint els nostres serveis amb la màxima garantia de drets.

Per fer-ho, hem estat les primeres en adaptar-nos al treball a distància i vèncer les dificultats que hi hem trobat. Aquesta adaptació ha suposat invertir en recursos, en assessoraments, en temps per pensar i iniciar estratègies, en treball col·laboratiu a través de les xarxes socials. La generositat de les persones que treballem a les entitats ha permès posar a disposició dels projectes no només la nostra dedicació sinó també els nostres recursos personals (portàtils, telèfons, consums...). Aquesta contingència no ha estat fàcil, cal posar-la en valor, i cal que sigui reconeguda i compensada des de les administracions públiques.

En paral·lel, aquesta crisi està tenint un impacte econòmic a hores d’ara difícil de calibrar pel mateix Govern. Sabem que serà devastadora per les entitats feministes i les entitats de l’ESS, entitats petites, precàries, sense coixí, que depenem en bona mesura de les subvencions i contractacions públiques. Ens alarma la possibilitat de veure paralitzats quasi la totalitat de projectes en curs i veiem perillar la majoria de projectes que tenim previstos

Feu click aquí per llegir el manifest 


 

Últimes Notícies
Totes les seccions | Seccions | Tots els articles | Tots els idiomes | Feed RSS de notícies