Titular notícies

S’aprova la prestació del Ingrés Mínim Vital

Dimecres 3 Juny 2020

Dirigida a prevenir el risc de pobresa i exclusió social de les persones que visquin soles o integrades en una unitat de convivència, quan es trobin en una situació de vulnerabilitat per mancar de recursos econòmics suficients per a la cobertura de les seves necessitats bàsiques.

El dia 1 de juny de 2020 s'ha publicat en el BOE aquest Reial Decret Llei, que té per objecte la creació i regulació de l'Ingrés Mínim Vital (IMV) com a prestació dirigida a prevenir el risc de pobresa i exclusió social de les persones que visquin soles o integrades en una unitat de convivència, quan es trobin en una situació de vulnerabilitat per mancar de recursos econòmics suficients per a la cobertura de les seves necessitats bàsiques.

Aquesta prestació ve a cobrir una mancança que tenia l’estat espanyol, comparat amb altres estats europeus, en la protecció social mitjançant redistribució de rentes. L’objectiu d’aquesta és la reducció d’un 80% de la pobresa extrema a Espanya, la quantitat econòmica a transferir a les famílies oscil·larà entre els 462 euros i els 1.015 euros depenent del tipus de llar. La previsió és que es posi especial emfasis en la protecció de llars monomarentals, fet que cel·lebrem per tal de eradicar la elvada tasa de pobresa (80%) que pateixen aquests tipus de llars.

El Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha posat en funcionament un simulador que ajuda als ciutadans a saber si compleixen els requisits per poder-se beneficiar del Ingrés Mínim Vital. A més ha posat disposició un telèfon d’informació sobre el IMV (900 20 22 22).  https://ingreso-minimo-vital.seg-social-innova.es/simulador

Les sol·licituds presentades durant els tres primers mesos, i que s’hagin aprovat es cobraran a efectes retroactius des del 1 de juny si es compleixen els requisits. Els i les interessades hauran de realitzar tràmits a través de la Seu electrònica de la Seguretat Social fins que obrin els centres d’atenció i informació d’aquest servei públic. El procés per tramitar el IMV pel que es coneix fins ara es multicanal, encara que es realitzarà de forma preferent a través de la  o enviant documentació per correu ordinari. La previsió és que també es puguin tramitar des dels ajuntaments a través dels Serveis Bàsics d’Atenció Social.
Seu Electrónica de la Seguretat Social

Més, sobre...: Prestacions , Pobresa
Últimes Notícies
Totes les seccions | Seccions | Tots els articles | Tots els idiomes | Feed RSS de notícies