Titular notícies

​L'eina PROXARE és posa en marxa

Dilluns 7 Setembre 2020

És una iniciativa per a establir xarxes de contacte i adhesió social amb les PIMES de les ciutats de Terrassa i Barcelona.

PROXARE és la nova aplicació mòbil creada per ProHabitatge que permet conèixer i compartir informació útil i d'interès per a les persones itinerants. L'eina tecnològica és part d'una metodologia comunitària implementada per Prohabitatge, generant espais de formació i interacció grupal entre usuaris/es i professionals de l'àmbit que comporta un acompanyament socioeducatiu en el procés d'arrelament en el territori.

L'aplicació permet localitzar comerços, entitats i recursos d'interès per a persones itinerants; generar informació i valorar aquests recursos per part dels usuaris/es i que aquests/as puguin sol·licitar activitats a les entitats, obrint així un canal directe de comunicació amb els actors socials i comercials del territori. Aquesta metodologia permet desenvolupar les competències tecnològiques, relacionals, comunicatives i de connexió amb la comunitat.

L'ús de l'aplicació permet a aquest perfil de persona vulnerable que puguin tenir contacte amb habilitats tecnològiques, en un context de COVID19 on s'ha posat de manifest la rellevància de comptar amb aquestes competències. La identitat digital és l'única que perdura en els processos d'itinerància residencial, és per això que sobre la base d'aquesta construïm l'arrelament en el territori, i es garanteix el dret a la ciutadania, l'accés a la informació, a tràmits i prestacions socials.

Junts "ACTIVEM ELS DRETS" per a treballar amb i per a les persones que es troben en un recurs residencial temporal o sense llar. Pertànyer a PROXARE és facilitar la creació de vincles amb les persones i augmentar el coneixement de l'entorn, i així l'arrelament en la comunitat.

Aquest projecte ha estat possible amb el suport de la Generalitat de Catalunya i el Departament de Treball, d'Afers Socials i les Famílies. L'eina s'engloba dins del projecte Desfentnusos finançat per l'Ajuntament de Barcelona.


 
 

Últimes Notícies
Totes les seccions | Seccions | Tots els articles | Tots els idiomes | Feed RSS de notícies