Titular notícies

Es presenta el Gran Recapte 2020 del Banc dels Aliments

Dilluns 26 Octubre 2020

Prohabitatge va ser convidada a explicar la seva experiència com nova entitat beneficiaria del Banc dels Aliments durant la crisis del Covid 19

 
El divendres 23 d'octubre es va presentar la XII edició del Gran Recapte del Banc dels aliments a Catalunya, en aquesta ocasió molt marcada per les restriccions del context COVID19, on s'eliminarà la recollida física d'aliments i la convertirà en donacions virtuals d'aliments a la caixa dels supermercats. En aquesta ocasió els voluntaris i voluntàries no recolliran aliments però seran presents als supermercats els dies 20 i 21 de novembre per a informar sobre com es poden fer les donacions. 

Segons paraules del director del Banc del Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas: “els Bancs dels Aliments a Catalunya estan al límit, i si la demanda d’entitats continua augmentant, no es pot garantir cobrir les necessitats més bàsiques de les persones”. D’acord amb les dades exposades, des de l’inici de la pandèmia, “la demanda de persones a atendre s’ha incrementat un 40%, això ha provocat que durant aquest 2020 s’ha distribuït més de 15 milions de quilos i s’han comprat bàsics per més de 2 milions d’euros”.

En aquesta presentació s’ha donat veu a dues entitats per explicar la seva experiència amb el Banc dels aliments, la primera de Veí a Veí que es troba al barri de Sant Antoni de Barcelona i fan repartiment d’aliments cada tarda. El seu president ha advertit que “aquest augment de la demanda ha vingut per quedar-se”. I l’altre entitat ha estat l’associació Prohabitatge, que en paraules del nostre representant ha afirmat que “"l'Administració pública ha arribat tard amb la cobertura social, i això provoca que moltes de les trajectòries personals de recuperació que s'havien estat treballant durant aquest temps s'exposin a tornar a una situació de d'extrema vulnerabilitat. Cal que siguem conscients que sense el treball de les entitats la situació de crisis social encara seria molt més greu."

Per a Prohabitatge la vinculació com beneficiaris del Banc dels Aliments ha suposat una gran aportació per tal d’ampliar la cobertura alimentària de les nostres usuàries a través del projecte Desfent nusos. En paraules del nostre representant hem agraït com ens han ajudat amb tots els tràmits i recollides que hem realitzat des de Març de 2020, i amb el gran impacte que han tingut les seves donacions per les nostres famílies, en especial per aquelles que han perdut els seus ingressos, i les donacions d’aliments suposa un estalvi en les seves economies domèstiques per destinar els pocs recursos que tenen a altres despeses bàsiques.

Aquesta edició del Gran Recapte sense cap mena de dubte es presenta com una de les més importants i extraordinàries dels últims anys, la seves dificultats per realitzar-les com estem acostumats també el fa més especial, encara i aquestes restriccions es preveu que es necessitin de 8.700 persones que faran de portaveus de la nova modalitat del Gran recapte. Si voleu formar part us podeu apuntar aquí.

Convidem a tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya a participar ja que la causa i la situació ho mereixen.

Prohabitatge es va incorporar al programa del Banc dels Aliments a través del Projecte transversal de Desfentnusos, un projecte que compta amb el suport de:

 

Últimes Notícies
Totes les seccions | Seccions | Tots els articles | Tots els idiomes | Feed RSS de notícies