Titular notícies

Prohabitatge augmenta la cobertura social en 2020

Divendres 18 Desembre 2020

Prohabitatge a través del Projectes Desfentnusos, ha ampliat la cobertura social durant el 2020, tant en el volum de persones ateses, com en tipus de necessitats a garantir derivades de la situació de Covid19.

El Projecte desfentnusos és el programa de suport transversal per totes els participants en el Programa d'Inclusió de Prohabitatge. Aquest dona ajuts materials, econòmics i prestació de serveis per tal de desencallar els petits nusos que impedeixen el desenvolupament dels seus plans vital a través de l'autonomia. 

Durant aquest 2020 el projecte ha ampliat una línia d'ajuts. Aquesta ha estat l’alimentària a través del Banc dels Aliments que proporciona aliments mensualment que cobreixen les necessitats de les famílies, a la vegada que permeten generar un estalvi en les famílies. Al llarg de 2020 s'han repartit més de 20.000kg d'aliments, amb un impacte de més 170 persones.

 

A través d'ajuts materials també es proveeix d'ajuts d'higiene personal, neteja de l'habitatge, salut a l’infància, roba, tecnologia... Ja sigui mitjançant donacions de material d'empreses amb RSC, o a través d'entitats socials que disposin d'un servei específic d'entrega de material. A més aquest any també hem començat a rebre donacions de particulars, reflectint una especial sensibilització per la temàtica de l'exclusió residencial, i pel context que estem vivint. 

Desfentnusos també disposa d'una línia de serveis, que dona cobertura a:
  • Necessitats jurídiques: permet treballar des d'una perspectiva de drets, facilitant l'accés a tràmits i qüestions jurídiques de persones en risc d'exclusió residencial. Aquest servei està orientat a la gestió de tràmits d'estrangeria, suport en la tramitació administrativa i qüestions relacionades amb la manutenció. 
  • Assessorament energètic: aquest servei donar suport econòmica a aquelles famílies que es troben en el Programa d'Inclusió Residencial de Prohabitatge i no poden fer front al total de la factura, a més realitza assessories amb els usuaris/es per tal de poder adequar les tarifes a les necessitats familiars, i suport en la tramitació de tarifes socials de cara a la sortida.
  • Suport en els processos de recerca d’alternatives habitacionals: Suport i assessoria en la recerca d'alternatives d'allotjament d'acord a les seves condicions econòmiques i de mercat, a partir de l'atenció especialitzada de professionals que permetin una sortida a recursos habitacionals públics o privats amb un suport per garantir que el procés d'inclusió residencial es fa en les millors condicions possibles per la unitat familiar.
L'objectiu del projecte és continuar creixent per poder millorar en la prestació d'ajuts i serveis, i així arribar a més persones en exclusió residencial que ho necessitin.
 

 

Últimes Notícies
Totes les seccions | Seccions | Tots els articles | Tots els idiomes | Feed RSS de notícies