Titular notícies

Reclamem una moratòria en els desnonaments

Dimecres 21 Juliol 2021

Prohabitatge es suma a la reivindicació d'una moratòria en els desnonaments que vagi més enllà del 9 d'agost. 

El pròxim dia 9 d'agost venç la moratòria del Govern que prohibeix els desnonaments a Catalunya. Això ha generat una forta alarma social, per la situació d'emergència habitacional que viuen moltes famílies al país que no poden fer front als lloguers o pagaments d'hipoteques. Per aquest motiu moltes entitats, entre elles Prohabitatge, s'han unit per reclamar una moratòria als desnonaments que vagi més enllà d'aquesta data límit de l'agost.

Carolina Pallàs, Gerenta de l'Associació Prohabitatge ha explicat en una notícia publicada a El Periódico (20/07/2021): "L’impacte de la pandèmia ha sigut gravíssim, hi ha famílies sense feina, sense ingressos, que no arriben a final de mes i els serveis socials estan col·lapsats. Havent-hi un toc de queda és impensable que no s’apliqui la moratòria"

Al respecte de la necessitat d'una moratòria de desnonaments, i en base a la realitat amb la qual ens trobem a Prohabitatge comenta "Constantment rebem missatges de famílies que estan desesperades, que han perdut el seu habitatge, han anat a una habitació i ara no poden seguir pagant-la". Per aquest motiu reclamem una moratòria, i que s’apliquin mesures preventives per ajudar a pagar lloguers, abans que arribi el desnonament. És fonamental una llei estatal d’habitatge que freni els preus abusius, l’especulació immobiliària i garanteixi un reallotjament social. Des de Prohabitatge mirem amb preocupació l'escenari que es planteja a curt termini arreu de l'estat, i la greu amenaça d'una onada de desnonaments que facin recordar la greu situació que va generar l'anterior crisis en el nostre territori.

Podeu llegir la notícia sencera aquí: https://www.elperiodico.cat/ca/societat/20210720/angoixa-9-moratoria-antidesnonaments-11926221 

Últimes Notícies
Totes les seccions | Seccions | Tots els articles | Tots els idiomes | Feed RSS de notícies