Titular notícies

Activat a Barcelona el servei de protecció temporal de desplaçats nacionals d'Ucraïna

Divendres 18 Març 2022

Des del 8 de Març està activat el servei de protecció temporal de desplaçats nacionals d'Ucraïna. El Centre de Recepció, Atenció i Derivació de Barcelona, es situa en la Fira de Barcelona (Pavelló núm. 7 de la Fira de Barcelona a l’Avinguda Reina Maria Cristina)

D'acord amb la decisió del Consell per la qual entra en aplicació la Directiva 2001/55/CE del Consell, sobre protecció de persones desplaçades i l'acord del Consell de Ministres de 8 de març que estén aquesta protecció internacional als ucraïnesos desplaçats podran residir, treballar o estudiar a Espanya durant un any prorrogable fins a tres anys, sense haver de sol·licitar asil.

QUI POT SOL·LICITAR LA PROTECCIÓ TEMPORAL?
· Persones desplaçades des d'Ucraïna des del 24 de febrer de 2022 d'ara endavant, a conseqüència de la invasió militar per part de les forces armades russes
· Nacionals ucraïnesos en situació d'estada a Espanya abans del 24.02.2022 que, a conseqüència del conflicte armat, no poden tornar a Ucraïna.
· Nacionals de tercers països o apàtrides que residissin legalment a Ucraïna sobre la base d'un permís de residència legal vàlid
· Nacionals d'Ucraïna que es trobaven en situació irregular a Espanya abans del 24.02.2022 i que, a conseqüència del conflicte armat, no poden tornar a Ucraïna.
· Membres de les seves famílies (excepte per al tercer supòsit de situació irregular): (i) cònjuge o parella de fet; (ii) fills menors solters o del seu cònjuge; (iii) altres parents pròxims que depenguessin d'ells.

EN QUÈ CONSISTEIX AQUEST SERVEI?

Autorització per a residir i treballar un anys prorrogable fins a 3 anys

ON SE SOL·LICITA?

En el Centre de Recepció, Atenció i Derivació de Barcelona. Fira de Barcelona (Pavelló núm. 7 de la Fira de Barcelona a l’Avinguda Reina Maria Cristina)

Allotjament: En cas que aquestes persones requereixin allotjament d'emergència, se'ls facilitarà els hotels habilitats per a això. Aquest centre no és de pernoctació, si bé comptarà amb 200 llits l'ús dels quals no va destinat a l'acolliment sinó al descans, ja que la idea és que les persones que necessitin acollida siguin derivades de la forma més àgil possible pels circuits que ofereixen les diferents administracions.

Per a accedir, s'haurà de sol·licitar cita prèvia en el telèfon 910 474 444. El telèfon atén tant en espanyol com en ucraïnès.

Assistència legal i psicològica: El Comitè d'Acolliment a les Persones Refugiades proporciona assessorament jurídic, serveis de traducció i assistència psicològica per a tramitar una sol·licitud de protecció temporal.
Per a demanar cita: Flama al telèfon 900 500 912 (també es fa atenció en ucraïnès). Escriu al formulari de Immigració i refugi. formulari de Immigració i refugi.

Últimes Notícies
Totes les seccions | Seccions | Tots els articles | Tots els idiomes | Feed RSS de notícies